De Fotoclub FWG Den Helder is een vereniging van ruim 50 enthousiaste amateur-fotografen (m/v), die de fotografie in de ruimste zin van het woord wil bevorderen.Leren met elkaar en van elkaar in een ontspannen en gezellige sfeer. Wekelijks komen de leden in het eigen clubgebouw bijeen. Op de clubavonden wordt een gevarieerd programma geboden, dat de vele aspecten van de fotografie belicht.

Besprekingen van (analoge en digitale) foto’s en dia’s, lezingen door gastsprekers, werkavonden, wedstrijden, bezoeken van andere clubs enz. vullen het jaarprogramma.Naast de vaste clubavond gaan wij ook op bezoek bij andere clubs, bezoeken we exposities of gaan een dag op fototocht.Bovendien kent de club drie interessegroepen. Clubleden kunnen zich hierbij aansluiten wanneer ze zich willen verdiepen in de modelfotografie, de natuurfotografie of het maken van AV shows.

Het doel van onze vereniging is de fotografie in de ruimste zin van het woord te bevorderen door kennis en ervaring van leden met elkaar te delen. De nadruk ligt sterk op kennisoverdracht en op het zelf ontwikkelen van de creatieve vaardigheden van en door de individuele leden.Verwacht geen vereniging die d.m.v. cursussen de basisvaardigheden in de fotografie zal aanleren, maar wel een vereniging die haar leden stimuleert en de ruimte geeft om zich te ontwikkelen.Een actieve houding met goede inbreng is hierbij van groot belang en wordt van alle leden verwacht.

Wilt u lid worden? Dan nodigen wij u van harte uit om eerst eens te komen kijken.  Het clubgebouw van Fotoclub Den Helder bevindt zich naast de Ebenheazerschool aan de Ruyghweg op de hoek van de Merelstraat. Meld u zich wel eerst even aan via het contactformulier?