Verslag clubavond 21 januari 2020

Gerard K opent de avond en stelt twee gasten aan ons voor, na enkele mededelingen gaan we van start.
Vanavond laten vijf leden hun portfolio zien, Cees verteld over zijn foto’s gemaakt in Hoenderdaell, vervolgens gaan we naar het Griekse eiland Kos en een Italiaans vulkaaneiland hij sluit af met nachtfoto’s die hij maakte in de stad.
Stefan heeft op Willemsoord geëxperimenteerd met door het beeld lopende mensen en laat foto’s van tomaten gerechten zien.
Vervolgens foto’s van Den Helder en omstreken met ijsfoto’s, kleurrijke bollenvelden en een reportage met Barend op de dijk die hardlopers fotografeert.
Ook laat hij foto’s zien van het feest van woningstichting, Zuid Frankrijk in mei en modellen in Haarlem.
Dirk verteld over de roofvogels in Hoenderdaell maar ook in zijn eigen tuin komt hij kleine insecten tegen die groot op het scherm komen.
Verder is hij bezig om oude foto’s te repareren om tot een betere kwaliteit te komen, ook de AV serie De Vogels van Jules de Corte is grappig om te zien met zijn eigen vogelfoto’s.
Als laatste een AV serie over de zeearend die hij op de grens van Duitsland en Polen fotografeerde.
Na de pauze neemt Nanne ons mee naar Friesland waar hij de waterkunstwerken in de Friese elfsteden laat zien, de ansichtkaarten met meerdere foto’s van deze plaatsen maken deze presentatie kompleet, mooi gedaan.
Vervolgens neemt hij ons mee naar Cantania op Sicilië, we zien gezellige straatjes maar ook beelden bij de Etna vulkaan.
Als laatste neemt Henk ons mee naar Amsterdam, eerst een fotoserie over de Noord-Zuidlijn met een verhaal over de ontwikkeling van dit plan, van alle 8 stations een paar foto’s, bij Amsterdam Zuid aangekomen is het een kwartier lopen naar de botanische tuin zuidas, naast een rotstuin een varentuin, en in de kassen de grootste cactus en vetplanten collectie van Nederland, ook hiervan een serie foto’s.
Hierna enkele foto’s van industriële gevels wat nu één van mijn thema’s is, hiermee heb ik inmiddels andere leden geïnspireerd.
Als laatste fotoserie vanavond artistieke zandfoto’s gemaakt op het strand bij afgaand tij en lage zonstand voor een mooie lichtval.
Applaus voor de deelnemers, we hebben veel moois gezien op deze druk bezochte avond.